Nederlands / Dutch
Geachte heer/mevrouw, beste bezoeker,Indien u daartoe een gebruikersnaam en wachtwoord heeft ontvangen zult u op , hiermee in kunnen loggen voor het volgen van onderstaande livestream uitzending. Betreft het een afscheid van een overledene, houdt u er dan a.u.b. rekening mee dat de tijden afhankelijk zijn van live gebeurtenissen ter plaatse, hierdoor wordt mogelijk eerder gestart of later geëindigd. Wij bevelen u aan om minimaal 10 min. voor aanvangstijd van de uitzending in te loggen.
Livestream uitzending:
ALGEMENE VOORWAARDEN
UITVAARTVIDEOREPORTAGES EN LIVESTREAM
Laatst gewijzigd op 13 mei 2025
1. ALGEMEEN
1.1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen AR Video, statutair gevestigd te Veenendaal en ingeschreven in het handelsregister onder nummer 81759908, hierna te noemen: “Opdrachtnemer”, en een particulier of andere rechtspersoon, hierna te noemen: “Wederpartij”, waarop Opdrachtnemer deze voorwaarden van toepassing heeft verklaard, voor zover van deze voorwaarden niet door partijen uitdrukkelijk en schriftelijk is afgeweken.
1.2. Opdrachtnemer is gerechtigd om externe partijen te betrekken bij de uitvoering van de overeenkomst. De onderhavige voorwaarden zijn eveneens van toepassing op overeenkomsten met de Opdrachtnemer voor de uitvoering waarvan door Opdrachtnemer derden dienen te worden betrokken.
1.3. De toepasselijkheid van eventuele inkoop- of andere voorwaarden van Wederpartij wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen. Indien één of meerdere bepalingen in deze algemene voorwaarden op enig moment geheel of gedeeltelijk nietig zijn of vernietigd mochten worden, dan blijft het overige in deze algemene voorwaarden bepaalde volledig van toepassing. Opdrachtnemer en Wederpartij zullen als dan in overleg treden teneinde nieuwe bepalingen ter vervanging van de nietige of vernietigde bepalingen overeen te komen, waarbij zoveel als mogelijk het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepalingen in acht wordt genomen.
1.4. Indien onduidelijkheid bestaat over de uitleg van één of meerdere bepalingen van deze algemene voorwaarden, dan dient de uitleg plaats te vinden ‘naar de geest’ van deze bepalingen.
1.5. Indien zich tussen partijen een situatie voordoet die niet in deze algemene voorwaarden geregeld is, dan dient deze situatie te worden beoordeeld naar de geest van deze algemene voorwaarden.
1.6. Indien Opdrachtnemer niet steeds strikte naleving van deze voorwaarden verlangt, betekent dit niet dat de bepalingen daarvan niet van toepassing zijn, of dat Opdrachtnemer in enigerlei mate het recht zou verliezen om in andere gevallen de strikte naleving van de bepalingen van deze voorwaarden te verlangen.
1.7. Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om opdrachten te weigeren indien zij van mening is deze opdracht niet naar behoren te kunnen uitvoeren of indien de opdracht in strijd is met de geldende wetgeving, ethische normen of redelijke technische haalbaarheid.
2. OFFERTES, AANBIEDING EN OVEREENKOMST
2.1. Alle offertes en aanbiedingen van Opdrachtnemer zijn vrijblijvend tenzij in de offerte een termijn voor aanvaarding is gesteld. Indien geen aanvaardingstermijn is gesteld, kan aan de offerte of aanbieding op generlei wijze enig recht worden ontleend indien het product waarop de offerte of de aanbieding betrekking heeft in de tussentijd niet meer beschikbaar is of qua inhoud of prijs is gewijzigd.
2.2. Opdrachtnemer kan niet aan zijn offertes of aanbiedingen worden gehouden indien de Wederpartij redelijkerwijs kan begrijpen dat deze in het geheel dan wel een onderdeel daarvan een kennelijke vergissing of verschrijving bevat.
2.3. De in een offerte of aanbieding vermelde prijzen zijn inclusief BTW tenzij nadrukkelijk anders vermeld.
2.4. De overeenkomst komt tot stand door het fysiek of digitaal ondertekenen van de door Opdrachtnemer aangeboden overeenkomst. Mondelinge overeenkomsten en opdrachten verstrekt via e-mail of andere elektronische berichtendiensten worden hieraan gelijkgesteld. De overeenkomst is bindend voor beide partijen.
2.5. De overeenkomst is te allen tijde aan te merken als een inspanningsverbintenis, niet zijnde een resultaatsverbintenis, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.
2.6. Indien de aanvaarding (al dan niet op ondergeschikte punten) afwijkt van het in de offerte of de aanbieding opgenomen aanbod, dan is Opdrachtnemer daaraan niet gebonden. De overeenkomst komt dan niet overeenkomstig deze afwijkende aanvaarding tot stand, tenzij Opdrachtnemer anders aangeeft.
2.7. Een samengestelde prijsopgave verplicht Opdrachtnemer niet tot het verrichten van een gedeelte van de opdracht tegen een overeenkomstig deel van de opgegeven prijs.
2.8. Opdrachtnemer factureert conform de op factuurdatum geldende wettelijke BTW-tarieven en mogelijke andere heffingen van overheidswege. Indien het op de factuurdatum geldende BTW-tarief of heffing afwijkt van wat in de offerte berekend is, geldt altijd het op de factuurdatum geldende wettelijke tarief of heffing.
2.9. Aanbiedingen of offertes gelden niet automatisch voor toekomstige orders en nabestellingen.
2.10. Alle gegevens vermeld op websites, in catalogi, documentatie(s) etc. zijn indicatief. Wijzigingen in uitvoering, kleur, omschrijving, illustraties etc. dienen beschouwd te worden als modificaties ter verbetering van het product en kunnen zonder voorafgaande melding aan Wederpartij aangepast worden.
2.11. Indien Wederpartij vóór aanvang van de opdracht of tijdens de uitvoering ervan de inhoud van de overeenkomst wenst uit te breiden, zal Opdrachtnemer daartoe in principe bereid zijn, mits de uitbreiding op dat moment uitvoerbaar is en Wederpartij de financiële gevolgen daarvan accepteert.
2.12. Uitbreidingen en wijzigingen van de overeenkomst dienen schriftelijk te worden vastgelegd en door beide partijen te worden bevestigd.
3. ANNULERING
3.1. Kosteloze annulering van de opdracht door Wederpartij is alleen mogelijk tot 48 uur vóór de aanvang van de uitvoering van de opdracht.
3.2. Annulering van de opdracht door Wederpartij dient altijd schriftelijk per e-mail of via een andere officieel erkende elektronische communicatiemethode te worden ingediend. Annuleringen via mondelinge of informele berichten, zoals sms of WhatsApp, worden niet geaccepteerd.
3.3. Indien Wederpartij de opdracht binnen 48 uur vóór aanvang van de uitvoering van de opdracht annuleert, is Opdrachtnemer gerechtigd om 50% annuleringskosten in rekening te brengen volgens het geldende tariefschema van Opdrachtnemer. Indien de annulering plaatsvindt binnen 24 uur voor aanvang van de opdracht, wordt 75% van de totale opdrachtsom in rekening gebracht.
3.4. Indien Opdrachtnemer derden heeft ingehuurd of heeft moeten inhuren voor het geheel of gedeeltelijk uitvoeren van de opdracht en deze derden als gevolg van de annulering kosten in rekening brengen bij Opdrachtnemer, zal Opdrachtnemer deze kosten doorberekenen aan Wederpartij en is Wederpartij gehouden deze kosten te voldoen. Dit geldt ook voor reeds gedane voorbereidingen of gereserveerde middelen die niet meer kunnen worden geannuleerd zonder kosten.
4. UITVOERING VAN DE OVEREENKOMST
4.1. De opdracht is te allen tijde aan te merken als een inspanningsverbintenis, niet zijnde een resultaatsverbintenis, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.
4.2. Opdrachtnemer zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren en op grond van de op dat moment bekende stand der wetenschap. Opdrachtnemer zal zich daarbij inspannen om tegemoet te komen aan specifieke wensen van de Opdrachtgever, mits deze redelijk en haalbaar zijn.
4.3. Indien en voor zover een goede uitvoering van de overeenkomst dit vereist, heeft Opdrachtnemer het recht de werkzaamheden geheel of gedeeltelijk te laten uitvoeren door derden, zonder hiervoor expliciete goedkeuring van Wederpartij te hoeven vragen.
4.4. Opdrachtgever of diens vertegenwoordiger dient bezoekers van de uitvaart op voorhand te informeren over de aanwezigheid en werkzaamheden van Opdrachtnemer.
4.5. Wederpartij draagt er zorg voor dat alle gegevens, waarvan Opdrachtnemer aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan de Wederpartij redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de overeenkomst, tijdig aan Opdrachtnemer worden verstrekt.
4.6. Specifieke wensen die van belang zijn voor een juiste en correcte uitvoering van de opdracht dienen door Opdrachtgever schriftelijk kenbaar te worden gemaakt bij Opdrachtnemer en wel uiterlijk 48 uur vóór aanvang van de werkzaamheden. Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om deze wensen te weigeren als deze niet uitvoerbaar zijn.
4.7. Bijzondere omstandigheden die betrekking hebben op de uitvaart dienen door Opdrachtgever tijdig aan Opdrachtnemer te worden doorgegeven. Onder bijzondere omstandigheden worden ook verstaan: de bereikbaarheid van de uitvaartlocatie, parkeermogelijkheden, noodzakelijke vergunningen, elektrische voorzieningen, en overige logistieke aspecten.
4.8. Opdrachtgever dient ervoor te zorgen dat Opdrachtnemer tijdig toegang heeft tot alle voor de uitvoering van de opdracht noodzakelijke locaties. Indien toegang wordt geweigerd of beperkt, kan Opdrachtnemer niet aansprakelijk worden gesteld voor niet-uitvoering van de opdracht.
4.9. Opdrachtgever levert tijdig tekst- en/of beeldmateriaal dat noodzakelijk is voor een juiste uitvoering van de opdracht in het door Opdrachtnemer gewenste bestandstype aan. Indien dit niet gebeurt, behoudt Opdrachtnemer zich het recht voor om alternatieve materialen te gebruiken of de uitvoering op te schorten.
4.10. Indien de voor de uitvoering van de overeenkomst benodigde gegevens niet tijdig aan Opdrachtnemer zijn verstrekt, heeft Opdrachtnemer het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en/of de uit de vertraging of het ontbreken van gegevens voortvloeiende extra kosten volgens de gebruikelijke tarieven aan de Wederpartij in rekening te brengen.
4.11. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard ook, indien Opdrachtnemer is uitgegaan van door de Wederpartij verstrekte onjuiste en/of onvolledige gegevens, tenzij deze onjuistheid of onvolledigheid voor Opdrachtnemer kenbaar behoorde te zijn.
4.12. Indien zich een situatie voordoet zoals bedoeld in artikel 6.2, is Opdrachtnemer gerechtigd om de uitvoering van de opdracht op te schorten of te staken, indien het uitvoeren van de opdracht op dat moment geen zin meer heeft of schade aan de apparatuur van Opdrachtnemer tot gevolg heeft of kan hebben. Dit uitsluitend ter beoordeling van Opdrachtnemer. Elke vorm van aansprakelijkheid, claim tot schadevergoeding of korting op de overeengekomen prijs wordt in dergelijke situaties nadrukkelijk van de hand gewezen.
4.13. Mocht Opdrachtnemer in geval van ziekte of ongeval de werkzaamheden niet kunnen uitvoeren of moeten beëindigen, dan zal dit voor Wederpartij géén reden zijn tot het eisen van schadevergoeding. Opdrachtnemer zal echter, indien mogelijk, een vervanger regelen om de opdracht alsnog uit te voeren.
5. UITSTEL
5.1. Uitstel van de opdracht dient altijd schriftelijk, per e-mail of via een andere officieel erkende elektronische communicatiemethode te worden ingediend. Uitstelverzoeken via mondelinge of informele berichten, zoals sms of WhatsApp, worden niet geaccepteerd.
5.2. Bij uitstel van de overeengekomen uitvoerdatum is Wederpartij een vergoeding aan Opdrachtnemer verschuldigd van € 400,– excl. BTW (€ 484,– inclusief BTW), tenzij schriftelijk anders overeengekomen. Deze vergoeding is niet verrekenbaar met de totale kostprijs van de opdracht en is bedoeld ter compensatie van reeds gemaakte kosten en gereserveerde tijd.
5.3. Wederpartij zal zo spoedig mogelijk na kennisgeving van het uitstel met Opdrachtnemer in onderling overleg een nieuwe uitvoerdatum vaststellen. Indien geen nieuwe datum binnen 14 dagen wordt overeengekomen, behoudt Opdrachtnemer zich het recht voor om de opdracht als geannuleerd te beschouwen en de annuleringskosten volgens artikel 3 in rekening te brengen.
5.4. Indien Wederpartij na uitstel alsnog besluit tot annulering van de opdracht, is artikel 3 van deze algemene voorwaarden van toepassing. Wederpartij is in dat geval zowel de vergoeding voor uitstel, zoals vastgesteld op basis van lid 5.2 van dit artikel, als de annuleringskosten zoals vastgesteld op basis van lid 3.3 verschuldigd.
6. VRIJWARING EN AANSPRAKELIJKHEID
6.1. Indien Opdrachtnemer aansprakelijk mocht zijn, dan is deze aansprakelijkheid beperkt tot hetgeen in dit artikel is geregeld.
6.2. Indien Opdrachtnemer aansprakelijk is voor directe schade, dan is de aansprakelijkheid beperkt tot maximaal het door diens verzekeraar te verstrekken uitkering.
6.3. De aansprakelijkheid van Opdrachtnemer voor directe schade die niet is of wordt gedekt door diens verzekeraar, is te allen tijde beperkt tot maximaal €10.000 (zegge: tienduizend euro), tenzij anders schriftelijk overeengekomen.
6.4. De aansprakelijkheid van Opdrachtnemer is in alle gevallen beperkt tot maximaal de in de overeenkomst vermelde totaalprijs, exclusief BTW, materiaalkosten, verzendkosten, reiskosten en eventuele andere heffingen van overheidswege of auteursrechtenorganisaties.
6.5. Onder directe schade wordt uitsluitend verstaan:
- De redelijke kosten ter vaststelling van de oorzaak en de omvang van de schade, voor zover de vaststelling betrekking heeft op schade in de zin van deze voorwaarden.
- De eventuele redelijke kosten gemaakt om de gebrekkige prestatie van Opdrachtnemer aan de overeenkomst te laten beantwoorden, tenzij deze niet aan de Opdrachtnemer toegerekend kunnen worden.
- Redelijke kosten, gemaakt ter voorkoming of beperking van schade, voor zover Wederpartij aantoont dat deze kosten hebben geleid tot beperking van directe schade als bedoeld in deze algemene voorwaarden.
6.6. Opdrachtnemer is nimmer aansprakelijk voor indirecte schade, daaronder begrepen gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen en schade door bedrijfsstagnatie.
6.7. De in deze voorwaarden opgenomen beperkingen van de aansprakelijkheid voor directe schade gelden niet als de schade te wijten is aan opzet of grove nalatigheid van Opdrachtnemer of zijn ondergeschikten.
6.8. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor eventueel geleden schade, noch tot enige schadevergoeding verplicht, indien Opdrachtnemer door overmacht niet in staat is, of in staat kan worden geacht, de opdracht geheel of gedeeltelijk naar behoren te kunnen uitvoeren.
6.9. Wederpartij garandeert dat de aan Opdrachtnemer verstrekte informatiedragers, elektronische bestanden of software etc. vrij zijn van virussen en defecten. Elke schade voortvloeiende uit met virussen besmette informatiedragers, bestanden of software zal worden verhaald op Wederpartij.
6.10. Wederpartij vrijwaart Opdrachtnemer volledig tegen aanspraken van derden voor inbreuk op auteursrechten ten gevolge van door Opdrachtnemer ten behoeve van Wederpartij te verrichten (live)uitzending(en), montages, gebruikte designs en/of het dupliceren en weergeven van opnames, foto’s en overige media, welke Wederpartij heeft aangeleverd.
6.11. Opdrachtnemer aanvaardt geen aansprakelijkheid, noch enige claim tot schadevergoeding, of gehele of gedeeltelijke creditering van facturen, voortvloeiende uit omstandigheden die buiten de invloedsfeer van Opdrachtnemer liggen of komen te liggen en derhalve van invloed zijn of kunnen zijn op de kwaliteit van de opnamen, livestreams en/of het uitvoeren van de opdracht kunnen hinderen of verhinderen, zoals (zonder hierin volledig te zijn):
- Filmlocaties- en omstandigheden die afwijken van wat door Wederpartij vooraf gemeld is.
- Onjuiste of slechte planning door Wederpartij of diens vertegenwoordigers.
- Indien voor het uitvoeren van de opdracht gebruik wordt gemaakt of moet worden gemaakt van door Wederpartij aangeleverde eigen media, internetverbindingen, audiovisuele apparatuur en stroomaansluitingen.
- Slechte Wi-Fi en mobiele verbindingen of uitvallende naburige zendmasten als gevolg van werkzaamheden en/of storingen.
- Het door streamingdiensten tijdelijk of geheel onderbreken van de livestream (zowel betreffende audio als video) bij vermeende inbreuk op auteursrechten tijdens de duur van de uitzending of het terugkijken nadien.
- Storende werking van naburige zend- en ontvangstinstallaties op de apparatuur van Opdrachtnemer.
- Veranderende weersomstandigheden, zoals regen, onweer, storm, sneeuw, ijs, hagel, kou, hitte, vocht, condens e.d.
- Verlies of beschadiging van apparatuur van Opdrachtnemer en/of betrokken derden voor zover hiervan gebruik gemaakt wordt of moet worden voor het juist kunnen uitvoeren van de opdracht.
6.12. Het risico van verlies of beschadiging van zaken die voorwerp van de overeenkomst zijn, gaat over op Wederpartij op het moment waarop deze aan Wederpartij juridisch en/of feitelijk worden geleverd en daarmee in de macht van Wederpartij of van een door Wederpartij aan te wijzen derde worden gebracht.
6.13. Gewenste rectificatie door Wederpartij van een livestream of videoproductie en de daaruit voortvloeiende kosten en schade zijn voor rekening van Wederpartij. Opdrachtnemer is hiervoor niet aansprakelijk, tenzij het eindproduct significant afwijkt van de door Wederpartij verstrekte opdracht.
6.14. In geval van artikel 6 lid 11 is Opdrachtnemer gerechtigd om de uitvoering van de opdracht op te schorten c.q. te staken, indien het uitvoeren van de opdracht op dat moment geen zin meer heeft of schade aan de apparatuur van Opdrachtnemer tot gevolg heeft of kan hebben. Dit uitsluitend ter beoordeling van Opdrachtnemer. Elke vorm van aansprakelijkheid, claim tot schadevergoeding of korting op de overeengekomen prijs, wordt in dergelijke situaties nadrukkelijk van de hand gewezen.
7. ZIEKTE EN OVERMACHT
7.1. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor het niet of niet-tijdig nakomen van zijn verplichtingen als gevolg van overmacht.
7.2. Onder overmacht wordt verstaan, naast hetgeen daaromtrent in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, alle van buiten komende oorzaken, voorzien of niet voorzien, waarop Opdrachtnemer geen invloed kan uitoefenen en waardoor hij niet in staat is zijn verplichtingen na te komen. Daaronder begrepen ziekte, pandemieën, langdurige stroom- of internetstoringen, cyberaanvallen en tijdelijke of blijvende arbeidsongeschiktheid.
7.3. In geval van overmacht kunnen de verplichtingen van Opdrachtnemer, in overleg met de Wederpartij, worden overgenomen door een door Opdrachtnemer aan te wijzen vervanger. Indien geen vervanger beschikbaar is, behoudt Opdrachtnemer zich het recht voor de opdracht op te schorten of te annuleren zonder enige aansprakelijkheid.
7.4. Als Opdrachtnemer bij het intreden van de overmacht al gedeeltelijk aan zijn verplichtingen heeft voldaan of slechts gedeeltelijk aan zijn verplichtingen zal kunnen voldoen, is hij gerechtigd het reeds geleverde deel van de diensten inclusief de gemaakte onkosten afzonderlijk te factureren en is de Wederpartij gehouden deze factuur te voldoen.
7.5. Indien Opdrachtnemer door ziekte of ongeval de werkzaamheden niet kan uitvoeren of moet beëindigen, zal dit voor Wederpartij géén reden zijn tot het eisen van schadevergoeding. Indien mogelijk zal Opdrachtnemer een alternatieve oplossing of vervanger aanbieden, maar hij is hiertoe niet verplicht.
8. INTELLECTUEEL EIGENDOM
8.1. Wederpartij vrijwaart Opdrachtnemer voor alle aanspraken van derden met betrekking tot rechten van intellectuele eigendom op door de Wederpartij verstrekte materialen of gegevens, die bij de uitvoering van de overeenkomst worden gebruikt. Wederpartij garandeert dat deze materialen geen inbreuk maken op auteursrechten, handelsmerken of andere rechten van derden.
8.2. Wederpartij mag de geleverde materialen uitsluitend gebruiken voor het beoogde doel in de private sfeer en mag deze niet reproduceren, verspreiden, wijzigen of publiekelijk vertonen zonder schriftelijke toestemming van Opdrachtnemer. Indien commercieel gebruik gewenst is, dient hiervoor een aparte licentie te worden overeengekomen.
8.3. Opdrachtnemer is te allen tijde gerechtigd, met inachtneming van het gestelde in artikel 8.5, Werk en/of Producties te publiceren in het kader van de eigen promotie van het bedrijf van Opdrachtnemer, bij deelname aan beurzen, prijsvragen en competities en ter promotie van zijn bedrijf en uitvaartvideo en livestream in het algemeen.
8.4. Opdrachtnemer is te allen tijde gerechtigd, met inachtneming van het gestelde in artikel 8.5, Werk en/of Producties, beelden te gebruiken voor journalistieke uitingen met een documentair karakter, en deze te publiceren, tenzij Wederpartij daar voorafgaand schriftelijk bezwaar tegen maakt.
8.5. In het geval Wederpartij portretrechten kan doen gelden op het Werk en/of Producties, is Opdrachtnemer pas gerechtigd tot publicatie over te gaan nadat Wederpartij daarvoor schriftelijke toestemming heeft gegeven. Opdrachtnemer mag Wederpartij niet onder druk zetten om deze toestemming te geven.
8.6. Het is de Wederpartij niet toegestaan de in dit artikel omschreven licentie over te dragen, noch enige sublicenties te verlenen aan derden, behoudens voorafgaande schriftelijke toestemming van Opdrachtnemer.
8.7. Alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de door Opdrachtnemer geleverde videoreportages en livestreams, blijven bij Opdrachtnemer, tenzij schriftelijk anders overeengekomen. Indien Wederpartij exclusieve rechten wenst, dient dit expliciet te worden vastgelegd in een aanvullende overeenkomst tegen nader te bepalen vergoeding.
9. EIGENDOMSVOORBEHOUD
9.1. Alle door Opdrachtnemer opgenomen beeldmateriaal, daaronder mede begrepen eventuele ontwerpen, schetsen, tekeningen, films, software en (elektronische) bestanden, zijn en blijven eigendom van Opdrachtnemer, tenzij schriftelijk anders overeengekomen.
9.2. Wederpartij verkrijgt het gebruiksrecht van de geproduceerde werken nadat de opdracht is voltooid en alle facturen volledig zijn voldaan.
9.3. Wederpartij is niet bevoegd de onder het eigendomsvoorbehoud vallende zaken te verpanden, te verkopen of op enige andere wijze te bezwaren.
9.4. Indien derden beslag leggen op de onder eigendomsvoorbehoud geleverde zaken dan wel rechten daarop willen vestigen of doen gelden, is Wederpartij verplicht Opdrachtnemer hiervan zo snel als redelijkerwijs verwacht mag worden op de hoogte te stellen.
9.5. Wederpartij verplicht zich de onder eigendomsvoorbehoud geleverde zaken te verzekeren en verzekerd te houden tegen brand, ontploffing, waterschade en diefstal, en de polis van deze verzekering op eerste verzoek ter inzage te geven.
9.6. Door Opdrachtnemer geleverde zaken, die krachtens dit artikel onder het eigendomsvoorbehoud vallen, mogen slechts in het kader van een normale bedrijfsuitoefening worden doorverkocht en nimmer als betaalmiddel worden gebruikt.
9.7. Voor het geval dat Opdrachtnemer zijn eigendomsrechten wil uitoefenen, geeft Wederpartij reeds nu onvoorwaardelijke en niet-herroepbare toestemming aan Opdrachtnemer of door deze aangewezen derden om al die plaatsen te betreden waar de eigendommen van Opdrachtnemer zich bevinden en deze zaken terug te nemen.
9.8. Indien Opdrachtnemer aan Wederpartij bij de uitvoering van de overeenkomst zaken ter beschikking heeft gesteld, is Wederpartij gehouden het aldus geleverde binnen 10 werkdagen in oorspronkelijke staat, vrij van gebreken en volledig te retourneren. Indien Wederpartij deze verplichting niet nakomt, zijn alle hieruit voortvloeiende kosten voor haar rekening.
9.9. Indien Wederpartij, om welke reden ook, na daartoe strekkende aanmaning, alsnog in gebreke blijft met de onder punt 9.8 genoemde verplichting, heeft Opdrachtnemer het recht de daaruit voortvloeiende schade en kosten, waaronder de kosten van vervanging, op Wederpartij te verhalen.
10. RETENTIERECHT
10.1. Indien Wederpartij enige verplichting niet nakomt, is Opdrachtnemer bevoegd alle bescheiden en materialen van Wederpartij onder zich te houden zolang Wederpartij niet aan haar verplichtingen heeft voldaan.
11. GEHEIMHOUDING
11.1. Beide partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van hun overeenkomst van elkaar of uit andere bronnen hebben verkregen. Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door een partij is medegedeeld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie.
11.2. Indien, op grond van een wettelijke bepaling of een rechterlijke uitspraak, Opdrachtnemer gehouden is vertrouwelijke informatie aan door de wet of de bevoegde rechter aangewezen derden mede te verstrekken, en Opdrachtnemer zich ter zake niet kan beroepen op een wettelijk dan wel door de bevoegde rechter erkend of toegestaan recht van verschoning, dan is Opdrachtnemer niet gehouden tot schadevergoeding of schadeloosstelling en is Wederpartij niet gerechtigd tot ontbinding van de overeenkomst op grond van enige schade hierdoor ontstaan.
12. TOEPASSELIJK RECHT
12.1. Op elke overeenkomst tussen Opdrachtnemer en Wederpartij is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
12.2. Het Weens Koopverdrag is nadrukkelijk uitgesloten.
13. WIJZIGING EN VINDPLAATS
13.1. Deze voorwaarden zijn gedeponeerd ten kantore van de Kamer van Koophandel te Amersfoort.
13.2. Van toepassing is steeds de laatst gedeponeerde versie c.q. de versie die gold ten tijde van de totstandkoming van de overeenkomst.
AANVULLENDE VOORWAARDEN
VERHUUR EN FACILITEREN BEELD & GELUID
Laatst gewijzigd op 13 mei 2025
14. OBJECT VAN DEZE OVEREENKOMST
14.1. Deze aanvullende voorwaarden hebben betrekking op het faciliteren, de verhuur of uitleen van de in de overeenkomst genoemde goederen, met de daarbij vermelde accessoires, welke is gesloten tussen enerzijds AR Video, hierna te noemen “Verhuurder”, en anderzijds de in de overeenkomst met name genoemde gebruiker, verder te noemen “Huurder”.
15. DUUR VAN DE OVEREENKOMST
15.1. Deze overeenkomst is gesloten voor een vooraf vastgestelde periode, zoals schriftelijk overeengekomen tussen partijen.
15.2. Bij het vaststellen van de tijdsduur van het verhuur-/uitleencontract, geldt een gedeelte van een dag als een gehele dag.
16. LEVERING EN TERUGBEZORGING
16.1. De Huurder dient zelf de gehuurde goederen bij de Verhuurder op te halen en bij beëindiging van het huur-/uitleencontract aan de Verhuurder terug te geven, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen.
16.2. Indien Verhuurder zich zal belasten met het brengen en/of terugbezorgen van het gehuurde, zal zulks geschieden voor rekening van de Huurder, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen.
16.3. Indien Verhuurder zich jegens de Huurder heeft verplicht de gehuurde goederen aan Huurder te bezorgen, zal de Verhuurder ernaar streven zich zo nauwkeurig mogelijk aan de overeengekomen leveringstermijn te houden.
17. RECLAME EN CONTROLE OP GOEDE STAAT VAN DE GOEDEREN
17.1. De Huurder is verplicht terstond na de (op)levering van de goederen deze grondig te inspecteren op gebreken of afwijkingen van de verwachting.
17.2. Indien er beschadigingen, gebreken of defecten geconstateerd worden, dient de Huurder de Verhuurder hiervan onmiddellijk op de hoogte te brengen.
17.3. Indien de Huurder niet onverwijld binnen 4 uur na levering de Verhuurder wijst op gebreken die bij grondig onderzoek konden worden opgemerkt, dan wordt Huurder geacht met de staat waarin het gehuurde is geleverd of opgeleverd in te stemmen en vervalt ieder recht op reclamatie.
18. VERPLICHTINGEN HUURDER
18.1. De Huurder is verplicht de gehuurde goederen overeenkomstig de bepalingen van deze overeenkomst te gebruiken en in het bijzonder:
- De gehuurde goederen overeenkomstig de bedienings- en overige voorschriften te behandelen die aan Huurder bij aflevering zijn medegedeeld en/of overhandigd. Dit geldt tevens ten aanzien van toezicht en correct gebruik.
- Geen veranderingen of aanpassingen aan de gehuurde goederen aan te brengen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Verhuurder.
- De Verhuurder te allen tijde toegang tot de gehuurde goederen te verschaffen indien noodzakelijk voor inspectie of onderhoud.
- Aanspraken van derden op de gehuurde goederen af te wijzen en de Verhuurder te vrijwaren voor alle mogelijke claims of schadevergoedingen.
- Onderverhuur en beschikbaarstelling aan derden is nadrukkelijk uitgesloten, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.
18.2. De Huurder dient voor eigen rekening en risico over de volgende zaken te beschikken:
- De voor het gehuurde benodigde goedkeuringen (zoals vergunningen, ontheffingen en beschikkingen enz.).
- Het terrein c.q. de ruimte waar het gehuurde dient te worden geplaatst, inclusief veilige opslagmogelijkheden.
- Voldoende gelegenheid voor aanvoer, opslag en/of afvoer van gehuurde apparatuur en materialen.
18.3. De Huurder is verantwoordelijk voor de aanwezigheid van aansluitmogelijkheden voor elektrische machines, verlichting, verwarming, gas, perslucht, water en andere voor de uitvoering van het gehuurde benodigde energiebronnen. Indien deze voorzieningen niet beschikbaar zijn en dit leidt tot vertraging of onvolledige uitvoering van de opdracht, kan Verhuurder hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.
19. REPARATIE
19.1. Het is Huurder niet toegestaan om zelf reparaties aan de ter beschikking gestelde goederen te verrichten of te laten verrichten door derden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Verhuurder.
19.2. Veranderingen en/of reparaties aan de gehuurde goederen zullen uitsluitend door Verhuurder of in een door Verhuurder aangewezen werkplaats worden uitgevoerd. Indien Verhuurder constateert dat Huurder zonder toestemming wijzigingen heeft aangebracht, behoudt Verhuurder zich het recht voor om de schade en herstellingskosten volledig op Huurder te verhalen.
20. WAARBORGSOM
20.1. De Huurder is verplicht, voordat hij de gehuurde goederen in ontvangst neemt, aan de Verhuurder een waarborgsom te betalen zoals vermeld in de overeenkomst.
20.2. De Verhuurder behoudt zich het recht voor vervallen huurtermijnen te compenseren met de waarborgsom, evenals de kosten van reparatie, reiniging en schadeherstel indien de goederen niet in originele staat worden geretourneerd.
20.3. De Verhuurder is verplicht deze waarborgsom bij de beëindiging van het huurcontract aan de Huurder terug te geven, mits Huurder op dat moment aan al zijn verplichtingen jegens de Verhuurder heeft voldaan. Terugbetaling zal geschieden binnen 14 dagen na controle van de geretourneerde goederen.
21. RISICO EN VERZEKERING
21.1. De Huurder draagt het volledige risico en de verantwoordelijkheid voor de gehuurde goederen gedurende de periode dat deze ter beschikking van de Huurder zijn gesteld. Dit omvat verlies, diefstal, schade en elke vorm van waardevermindering.
21.2. De Huurder is verplicht de gehuurde goederen te verzekeren en verzekerd te houden tegen schade door molest, verlies, diefstal, beschadiging, overspanning en andere externe factoren, waaronder brand en weersinvloeden. Huurder dient op verzoek van Verhuurder een bewijs van verzekering te kunnen overleggen.
21.3. Indien zich een situatie voordoet zoals omschreven in het voorgaande lid, zal Verhuurder de kosten ter vervanging of reparatie van de gehuurde goederen volledig doorberekenen aan de Huurder, tenzij anders schriftelijk overeengekomen.
21.4. Verhuurder zal immateriële schade, waaronder huur- en/of leasekosten die Verhuurder moet maken als gevolg van het niet meer beschikbaar zijn van de goederen door een in lid 21.2 genoemd voorval, doorberekenen aan de Huurder.
22. SCHADE EN GEBREKEN
22.1. De Huurder is verplicht elke schade en elk gebrek aan het gehuurde onmiddellijk aan de Verhuurder te melden. Zonder toestemming van de Verhuurder mag de Huurder niet tot reparatie overgaan of derden inschakelen om reparaties uit te voeren.
22.2. Indien reparaties noodzakelijk zijn ten gevolge van onvakkundige behandeling, het gebruik van ongeschikte accessoires of enige andere oorzaak die niet als normale slijtage kan worden beschouwd, zullen de volledige kosten hiervan afzonderlijk en extra aan de Huurder in rekening worden gebracht.
22.3. Indien schade niet onmiddellijk wordt gemeld en dit leidt tot extra kosten of een verdere waardevermindering van de apparatuur, behoudt Verhuurder zich het recht voor om een aanvullende schadevergoeding in rekening te brengen.
23. AANSPRAKELIJKHEID
23.1. Verhuurder is niet aansprakelijk voor schade die de Huurder aan derden, direct of indirect, veroorzaakt bij het gebruik van de gehuurde goederen. Huurder vrijwaart de Verhuurder voor alle aanspraken van derden.
23.2. De Huurder is volledig aansprakelijk voor alle lasten, belastingen en boetes die voortvloeien uit het gebruik van het gehuurde door hem of door derden.
24. MEDEDELINGSVERPLICHTINGEN HUURDER
24.1. Huurder dient de Verhuurder onverwijld in te lichten indien beslag wordt gelegd op Huurder, zijn roerende of onroerende goederen, op de in de overeenkomst genoemde gehuurde goederen of indien op enige andere wijze de eigendomsrechten van de Verhuurder dreigen te worden geschaad.
24.2. Hetzelfde geldt in geval van faillissement van de Huurder, indien Huurder surséance van betaling aanvraagt of zijn betalingen om andere redenen staakt.
25. OPZEGGING/ONTBINDING
25.1. De overeenkomst voor de vastgestelde periode kan door partijen met onmiddellijke ingang worden opgezegd.
25.2. De opzegging door de Huurder kan slechts geschieden door terugbezorgen van de gehuurde goederen bij de Verhuurder.
25.3. Indien partijen zijn overeengekomen dat de Verhuurder bij beëindiging van deze overeenkomst de gehuurde goederen bij Huurder zal ophalen, dient de Huurder een opzegtermijn van minimaal 24 uur in acht te nemen.
26. RETOURNEREN VAN DE GOEDEREN
26.1. Bij beëindiging van deze overeenkomst zullen de gehuurde goederen in dezelfde conditie waarin ze verstrekt zijn, weer ter beschikking van de Verhuurder worden gesteld. Indien daarbij blijkt dat de goederen gebreken vertonen, beschadigd zijn of niet of gebrekkig zijn schoongemaakt, is de Verhuurder gerechtigd de Huurder de reparatie- en/of reinigingskosten in rekening te brengen.
26.2. Indien de Huurder met enige verplichting in gebreke blijft, is de Verhuurder bevoegd de huurovereenkomst zonder ingebrekestelling met onmiddellijke ingang en zonder rechterlijke tussenkomst als ontbonden te beschouwen.
26.3. Indien de huurovereenkomst eindigt op grond van het vorige lid van dit artikel, is de Verhuurder gerechtigd bij wijze van gefixeerde schadevergoeding als winstderving een bedrag gelijk aan de resterende huurtermijnen te vorderen, onverminderd het recht van de Verhuurder op verdere schadevergoeding.
27. WIJZIGINGEN
27.1. Wijzigingen en aanvullingen van deze overeenkomst zijn slechts geldig indien schriftelijk overeengekomen. Mondelinge nevenafspraken, ook als zij voor de afsluiting van deze overeenkomst zijn gemaakt, zijn niet geldig voor zover zij met de bovenstaande bepalingen in strijd zijn.
28. BETALING
28.1. De wijze van betaling zal in onderling overleg worden bepaald. Indien betalingstermijnen zijn vastgesteld, dienen deze strikt te worden nageleefd.
29. TOEPASSELIJK RECHT
29.1. Op alle door de Verhuurder gesloten overeenkomsten en/of verrichte handelingen is uitsluitend Nederlands recht van toepassing; deze overeenkomsten en/of handelingen worden geacht in Nederland te zijn gesloten en uitgevoerd.
30. GESCHILLEN
30.1. Alle geschillen voortvloeiende uit de tussen partijen gesloten overeenkomsten, daaronder begrepen de enkele invordering van het verschuldigde, zullen voor de bevoegde rechter in de vestigingsplaats van de Verhuurder worden gebracht, tenzij dwingend recht anders bepaalt.